Hozzávalók:
Elkészítése:
A túrót egy mély tálban habosra keverjük a tojás sárgájával, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Hozzáadjuk a citrom reszeléket, majd a zselatint kevés vízben csomómentesre keverjük és a meglangyosított tejhez hozzáadjuk, végül a túrókrémbe öntjük, majd együtt krémesre keverjük.
A tortaforma alját kikenjük vékonyan a vajjal és belesimítjuk a krémet. Hűtőbe tesszük kicsit, amíg az epret megmossuk és félbevágjuk. Rátesszük a krém tetejére s végül a tortazselével leöntjük, amit a szokásos módon készítünk el, de lehet fele-fele arányban gyümölcslével is készíteni.
Kb 2-3 óra után megköt a zselatin annyira, hogy szépen tudjuk majd szeletelni.
Lehet bármilyen szezonális gyümölcsből készíteni, nagyon finom, sütés nélküli desszert. A zselatint elkeverhetjük natúr joghurttal is, tej helyett.