Túrókrém torta, eperrel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg zsírszegény túró
  • 3 tojás sárgája
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 nagyobb citrom reszelt héja
  • kb 15-20 dkg porcukor (vagy ízlés szerint lehet édesíteni más, diabetikus édesítőszerrel)
  • 1 dl zsírszegény tej
  • 1 csomag zselatin (Horváth Rozi)
  • 2 ek víz
  • 2 csomag tortazselé a tetejére
  • 25-30 dkg eper
  • vaj a forma kikenéséhez (25 cm-es tortaforma)

Elkészítése:

A túrót egy mély tálban habosra keverjük a tojás sárgájával, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Hozzáadjuk a citrom reszeléket, majd a zselatint kevés vízben csomómentesre keverjük és a meglangyosított tejhez hozzáadjuk, végül a túrókrémbe öntjük, majd együtt krémesre keverjük.

A tortaforma alját kikenjük vékonyan a vajjal és belesimítjuk a krémet. Hűtőbe tesszük kicsit, amíg az epret megmossuk és félbevágjuk. Rátesszük a krém tetejére s végül a tortazselével leöntjük, amit a szokásos módon készítünk el, de lehet fele-fele arányban gyümölcslével is készíteni.

Kb 2-3 óra után megköt a zselatin annyira, hogy szépen tudjuk majd szeletelni.

Tipp:

Lehet bármilyen szezonális gyümölcsből készíteni, nagyon finom, sütés nélküli desszert. A zselatint elkeverhetjük natúr joghurttal is, tej helyett.