Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrófánk recept

Túrófánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg túró
    • 25 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • reszelt citrom héj
    • csipet só
    • 1 ek rum
    • porcukor a hempergetéshez

    Elkészítése:

    A túrót kicsit villával összetörjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, az ízlés szerinti mennyiségű rumot és a tojások sárgáját.

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan a masszához keverjük.

    Egy serpenyőbe bőséges olajat öntünk, jól felhevítjük, majd kanállal kis halmokat szaggatunk bele a tésztából.

    Sütés közben átfordítjuk, és szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Jól lecsepegtetve kiszedjük, és papírtörlőre tesszük, hogy a maradék olajat is felszívja.

    A kisült fánkokat még melegen vaníliás cukorral elkevert porcukorban jól meghempergetjük.

    Tálaláskor ízlés szerint lekvárral kínálhatjuk.

    A túrófánk kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 223 kcal
    Fehérje: 13 g
    Szénhidrát: 27 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá