Túrófánk recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- reszelt citrom héj
- csipet só
- 1 ek rum
- porcukor a hempergetéshez
Elkészítése:
A túrót kicsit villával összetörjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, az ízlés szerinti mennyiségű rumot és a tojások sárgáját.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan a masszához keverjük.
Egy serpenyőbe bőséges olajat öntünk, jól felhevítjük, majd kanállal kis halmokat szaggatunk bele a tésztából.
Sütés közben átfordítjuk, és szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Jól lecsepegtetve kiszedjük, és papírtörlőre tesszük, hogy a maradék olajat is felszívja.
A kisült fánkokat még melegen vaníliás cukorral elkevert porcukorban jól meghempergetjük.
Tálaláskor ízlés szerint lekvárral kínálhatjuk.
A túrófánk kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 223 kcal
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 5 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.