Túrófánk

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citrom héj
  • csipet só
  • 1 ek rum
  • porcukor a hempergetéshez

Elkészítése:

A túrót kicsit villával összetörjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, az ízlés szerinti mennyiségű rumot és a tojások sárgáját.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan a masszához keverjük.

Egy serpenyőbe bőséges olajat öntünk, jól felhevítjük, majd kanállal kis halmokat szaggatunk bele a tésztából.

Sütés közben átfordítjuk, és szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Jól lecsepegtetve kiszedjük, és papírtörlőre tesszük, hogy a maradék olajat is felszívja.

A kisült fánkokat még melegen vaníliás cukorral elkevert porcukorban jól meghempergetjük.

Tálaláskor ízlés szerint lekvárral kínálhatjuk.