Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött perec recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg finomliszt
    • 2 teáskanál só
    • 1 evőkanál cukor
    • 10 dkg puha vaj
    • 2 dl langyos tej
    • 2 dl langyos víz
    • 3 dkg friss élesztő

    Töltelékhez:

    • 25 dkg gépsonka apróra vágva
    • 20 dkg sajt apróra vágva

    Vízfürdőhöz:

    • kb. 2 liter víz
    • fél csomag szódabikarbóna

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • mák

    Elkészítése:

    Mérjük ki a tejet és a vizet, adjuk hozzá a cukrot, langyosítsuk meg és tegyük bele az élesztőt. Mérjük ki a lisztet, a sót, majd öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt és a puha vajat. Dagasszunk belőle rugalmas tésztát , majd kelesszük duplájára a tésztát nagyjából 1 óra alatt.

    A megkelt tésztát borítsuk enyhén lisztezett felületre, majd vágjuk 10 egyenlő darabra. A darabokat ellapítjuk,kinyújtjuk és megtöltjük a töltelékkel

    Rudakat sodrunk belőle, úgy, hogy a közepét vastagabbra, a két végét egészen vékonyra hagyjuk. Megformázzuk a pereceket, és egy ruhával letakarjuk míg elkészül a vízfürdő.

    A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, és 2 nagy tepsit kibélelek sütőpapírral. Egy nagyobb lábasban vizet melegítünk, amikor felforr, fél tasak szódabikarbónát teszünk bele. Takarékra vesszük a lángot és a pereceket oldalanként fél-fél percig előfőzzük benne. A pereceket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kenjük meg tetejüket a felvert tojással és szórjuk meg mákkal.

    Nagyjából 15 perc alatt szép pirosra sütjük őket.

    Tipp:

    Sosem készítettem még olyan péksüteményt, amit sütés előtt szódabikarbónás vízben kellett előfőzni. Kicsit féltem tőle, de szerencsére kár volt. A perec puha és foszlós, imádtuk! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá