Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött habcsók recept

Töltött habcsók
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A habcsókhoz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 5 ek darált dió

    A krémhez:

    • 4 ek porcukor
    • 50 ml kávé
    • 50 ml tej
    • 1 ek sima liszt
    • 10 dkg margarin

    Elkészítése:

    Habcsók készítése:

    Forró vízfürdőben egy magasabb fazékban kézi mixerrel kemény habot verünk a tojásfehérjékből és a cukrokból. Ezután kivesszük a fazekat a vízből és a kemény habot óvatosan összekeverjük a darált dióval. A diós habot nyomózsákba tesszük és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomjuk a formákat. (Ez lehet kerek, ovális vagy hosszúkás forma.) Előremelegített sütőben 135 fokon 25 percet sütjük. Hagyjuk kihűlni.

    Krém készítése:

    Egy száraz fazékba rakjuk a 4 evőkanál porcukrot és karamellizáljuk. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a kávét és a tejet, keverjük, míg felolvad a karamell, majd hozzáadjuk a lisztet, és kavargatva sűrű pudingot főzünk. Hagyjuk kihűlni. A puha vajat kézi mixer segítségével összedolgozzuk a kihűlt pudinggal. A kész krémet nyomózsákba tesszük és megtöltjük a habcsókok felét majd a másik felével letakarjuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá