Töltött habcsók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A habcsókhoz:

  • 3 tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 ek darált dió

A krémhez:

  • 4 ek porcukor
  • 50 ml kávé
  • 50 ml tej
  • 1 ek sima liszt
  • 10 dkg margarin

Elkészítése:

Habcsók készítése:

Forró vízfürdőben egy magasabb fazékban kézi mixerrel kemény habot verünk a tojásfehérjékből és a cukrokból. Ezután kivesszük a fazekat a vízből és a kemény habot óvatosan összekeverjük a darált dióval. A diós habot nyomózsákba tesszük és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomjuk a formákat. (Ez lehet kerek, ovális vagy hosszúkás forma.) Előremelegített sütőben 135 fokon 25 percet sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Krém készítése:

Egy száraz fazékba rakjuk a 4 evőkanál porcukrot és karamellizáljuk. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a kávét és a tejet, keverjük, míg felolvad a karamell, majd hozzáadjuk a lisztet, és kavargatva sűrű pudingot főzünk. Hagyjuk kihűlni. A puha vajat kézi mixer segítségével összedolgozzuk a kihűlt pudinggal. A kész krémet nyomózsákba tesszük és megtöltjük a habcsókok felét majd a másik felével letakarjuk.