Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött dió recept

Töltött dió
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 300 g sima liszt
    • 300 g daraliszt
    • 300 g vaj
    • 200 g porcukor
    • 250 g darált dió
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek kakaópor

    Krém:

    • 150 g vaj
    • 150 g porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g darált dió

    Elkészítése:

    A liszteket, porcukrot, darált diót, összekeverjük, hozzáadjuk a lereszelt vajat és a tojást és alaposan összedolgozzuk. Felezzük meg a tésztát és az egyik felébe keverjünk el 2 evőkanál kakaóport.

    A dióformákat enyhén kiolajozzuk majd belenyomkodjuk a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8 perc alatt megsütjük, még melegen kiütjük a formából és újra megtöltjük. Addig folytatjuk míg meg nem sütjük az összes diót.

    Elkészítjük a krémet: a tojást a cukor felével vízfürdőben kb. 10-15 percig kavarjuk. Hozzáadjuk a diót és kihűtjük. Amíg hűl a maradék cukrot és a vajat alaposan kikeverjük és a diós masszához adjuk.

    A diócskákat megtöltjük krémmel, kettőt összeragasztunk és megszórjuk porcukorral, kakaóporral.

    Ebből az adagból kb. 130 darab töltött dió lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá