Tiramisu recept
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál cukor
- 50 dkg mascarpone
- 2 evőkanál rum vagy rumaroma
- kb 50 db babapiskóta
A piskóta áztatásához:
- 3 dl erős feketekávé
- 7-8 evőkanál kristálycukor
- ízlés mennyiségű rum vagy rumaroma
A tetejére:
- 2-3 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd rummal ízesítjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk.
A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a rummal összekeverjük.
A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk a kávéba, majd amikor megszívta magát, kissé lecsöpögtetve, egy rétegben tálcára rakosgatjuk. A fele krémet egyenletesen rákenjük, kitesszük a maradék megáztatott babapiskótával, majd a többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük, végül kakaóport szitálunk rá.
Hűtőszekrényben kb 2 órán át állni hagyjuk.