Tiramisu recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál cukor
- 50 dkg mascarpone
- 2 evőkanál rum vagy rumaroma
- kb 50 db babapiskóta
A piskóta áztatásához:
- 3 dl erős feketekávé
- 7-8 evőkanál kristálycukor
- ízlés mennyiségű rum vagy rumaroma
A tetejére:
- 2-3 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd rummal ízesítjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk.
A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a rummal összekeverjük.
A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk a kávéba, majd amikor megszívta magát, kissé lecsöpögtetve, egy rétegben tálcára rakosgatjuk. A fele krémet egyenletesen rákenjük, kitesszük a maradék megáztatott babapiskótával, majd a többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük, végül kakaóport szitálunk rá.
Hűtőszekrényben kb 2 órán át állni hagyjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »