Tiramisu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál rum vagy rumaroma
  • kb 50 db babapiskóta

A piskóta áztatásához:

  • 3 dl erős feketekávé
  • 7-8 evőkanál kristálycukor
  • ízlés mennyiségű rum vagy rumaroma

A tetejére:

  • 2-3 evőkanál kakaópor

Elkészítése:

A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd rummal ízesítjük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk.

A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a rummal összekeverjük.

A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk a kávéba, majd amikor megszívta magát, kissé lecsöpögtetve, egy rétegben tálcára rakosgatjuk. A fele krémet egyenletesen rákenjük, kitesszük a maradék megáztatott babapiskótával, majd a többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük, végül kakaóport szitálunk rá.

Hűtőszekrényben kb 2 órán át állni hagyjuk.