Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsis raffaello recept

Tepsis raffaello
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg cukor
    • 10 dkg finomliszt
    • 10 dkg kókuszreszelék

    Tepsi kikenéséhez:

    • vaj, finomliszt

    Krémhez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 25-30 dkg cukor
    • 25 dkg margarin

    Tetejére:

    • 5 dkg kókuszreszelék
    • mogyoró

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. Megvizezett habkártyával vagy késsel a kivajazott, belisztezett tepsibe helyezzük

    Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 fok, légkeverésesben 160 fok) kb 20 percig sütjük. A tojássárgákat a pudingporral, 1 dl tejjel és a fele cukorral simára verjük.

    A többi, forrásban lévő tejhez öntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A margarint a keverővel először magában, majd a többi cukorral elkeverjük.

    A kihűlt pudingot kanalanként beledolgozzuk, majd a már ugyancsak kihűlt tésztára tesszük. A tetejét meghintjük kókuszreszelékkel, mogyorót szórunk rá, majd hűtőben állni hagyjuk. Egyszerű, és remek sütemény! Jó étvágyat!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá