Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínhabos csokis süti recept

Tejszínhabos csokis süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótalap:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 14 kanál cukor
    • 3 kanál víz
    • 3 kanál olaj
    • 2 kanál kakaó
    • 8 kanál liszt
    • 1 tasak sütőpor

    Krém:

    • 300 g vaj
    • 200 g porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3-4 kanál kakaó
    • rum aroma

    Szirup:

    • 200 ml víz
    • 100 g cukor
    • 1 rumos cappuccino
    • rum aroma

    Csokimáz:

    • 150 g tejcsoki
    • 100 g vaj
    • 2 kanál folyékony tejszín

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket összekeverjük cukorral, hozzáadjuk a sárgákat, a vizet, az olajat és végül a sütőporral és kakaóval összekevert lisztet. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és ezt előmelegített sütőbe kb. 20-25 percre. Hagyjuk kihűlni és vízszintesen kettévágjuk.

    Összekeverjük a vajat a cukorral, majd sorba a tojás sárgákkal. Ehhez hozzáadjuk a kakaót és a rum aromát. Az összetételt habosra keverjük, amíg a cukor is teljesen elolvad. Tűzre tesszük a cukrot a vízzel, majd hozzáadjuk a cappuccino port és a rum aromát. Egyet rottyan, majd hagyjuk kihűlni.

    Tűzre tesszük a csokit, a vajat és a tejszínt is és megvárjuk, amíg a csoki elolvad. Meglocsoljuk sziruppal a piskótalapot, majd megtöltjük vajkrémmel. A tetejére jön a csoki máz és a további dekoráció, ami lehet tejszínhab és gyümölcs.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá