Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-szederkrémes torta recept

Tejszínes-szederkrémes torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
    Kakaós tésztához:

    • 8 dkg finomliszt
    • 2 dkg 20-22 % kakaóvaj tartalmú kakaópor
    • 6 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj
    • 5 dkg natúr joghurt
    • 1 teáskanál vanília kivonat
    • 1 evőkanál rum
    • késhegynyi sütőpor
    • csipet só

    Krémhez:

    • 30 dkg friss szeder + pár szem a díszítéshez
    • 5-6 dkg cukor
    • 3 dl 30 %-os habtejszín
    • 1,5 dl tej
    • 2 evőkanál finomliszt
    • 2 dkg vaj
    • 1 kisebb citrom leve
    • néhány friss mentalevél

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet összekeverjük a kakaóval, sütőporral és a sóval. A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliával és a rummal, majd a tojásokat egyenként hozzádolgozzuk.

    A tojásos masszához hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd az egészet belesímítjuk az előzőleg kivajazott, lisztezett tortaformába.

    Előmelegített sütőben, 190 fokon 20 perc alatt készre sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük. Ha már nem ragad rá tészta, akkor készen van.

    Miután a tészta megsült, a formában hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a szedret megmossuk, lecsepegtetjük majd villával összetörjük és átnyomkodjuk egy szűrőn. Hozzadjuk a cukrot és a citrom kifacsart levét. Ha nem elég édes, adhatunk még hozzá egy kevés cukrot.

    A hideg tejben csomómentesre keverjük a lisztet, tűzre tesszük, folyamatos kevergetés mellet hozzáadjuk a szederlevet és sűrű krémmé főzzük. A végén hozzákeverjük a vajat, majd az egészet kihűtjük. Hűlés közben kevergessük néha egy habverővel, hogy szép sima legyen.

    A tejszínt egy evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan, több részletben a kihűlt krémhez keverjük.

    Ha biztosra akarunk menni, keverhetünk egy teáskanál zselatint a krémhez, hogy jobban megdermedjen a krém. De szerintem anélkül is működik, ha nem törjük össze a tejszínhabot, amikor hozzáadjuk a krémhez és tényleg hagyjuk egy éjszakát a hűtőben dermedni.

    A kész krémet rásimítjuk a formában lévő tészta tetejére és egy éjszakára betesszük a hűtőbe, másnap szederszemekkel és friss mentalevelekkel díszítve tálaljuk.

    A tejszínes-szederkrémes torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 225 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 20 g
    Zsír: 14 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá