Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes gesztenyés kocka recept

Tejszínes gesztenyés kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 30*35 cm-es tepsihez:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek kristálycukor
    • 6 ek liszt
    • 1 cs sütőpor

    Krém:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 0,5 l tej
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 12,5 dkg margarin
    • ízlés szerint porcukor ( kb 12 dkg)
    • fél csomag gesztenyemassza (12,5 dkg)
    • 2 dl habtejszín

    Tetejére:

    • 2 dl habtejszín
    • 1 cs vaníliás cukor
    • fél csomag gesztenyemassza (12,5 dkg)
    • kevés tortadara

    Elkészítése:

    A tojásokból piskóta lapot készítünk, majd kihűtjük.

    A pudingporból és a tejből sűrű krémet főzünk és hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a margarint a porcukrot és a vaníliás cukrot és jó habosra keverjük, közben a habtejszínt jó keményre verjük és a már meglévő krémhez adjuk, végül beleforgatjuk az áttört gesztenyemasszát is és jól kikeverjük.

    A piskóta lapra kenjük, majd a maradék habtejszínt is felverjük keményre és erre a krémre kenjük, majd ráreszeljük a féladag gesztenye masszát. Meghintjük kevés tortadarával és hűtőszekrénybe tesszük, pár óra múltán tálaljuk.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá