Tejszínes gesztenyés kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tejszínes gesztenyés kocka

Hozzávalók egy 30*35 cm-es tepsihez:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek kristálycukor
  • 6 ek liszt
  • 1 cs sütőpor

Krém:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 0,5 l tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 12,5 dkg margarin
  • ízlés szerint porcukor ( kb 12 dkg)
  • fél csomag gesztenyemassza (12,5 dkg)
  • 2 dl habtejszín

Tetejére:

  • 2 dl habtejszín
  • 1 cs vaníliás cukor
  • fél csomag gesztenyemassza (12,5 dkg)
  • kevés tortadara

Elkészítése:

A tojásokból piskóta lapot készítünk, majd kihűtjük.

A pudingporból és a tejből sűrű krémet főzünk és hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a margarint a porcukrot és a vaníliás cukrot és jó habosra keverjük, közben a habtejszínt jó keményre verjük és a már meglévő krémhez adjuk, végül beleforgatjuk az áttört gesztenyemasszát is és jól kikeverjük.

A piskóta lapra kenjük, majd a maradék habtejszínt is felverjük keményre és erre a krémre kenjük, majd ráreszeljük a féladag gesztenye masszát. Meghintjük kevés tortadarával és hűtőszekrénybe tesszük, pár óra múltán tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!