Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös, cseresznyés piskóta recept

Tejfölös, cseresznyés piskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl 20%-os tejföl
    • 1 közepes citrom reszelt héja és leve
    • 25 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só

    Valamint:

    • kb. 80 dkg ropogós cseresznye
    • 2 evőkanál kristálycukor
    • 1 teáskanál őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásokat kikeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd legvégül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.

    Összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe simítjuk és a tetejét kirakjuk cseresznyével.

    Fahéjas kristálycukrot szitálunk a tetejére, majd 180 fokon 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

    A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá