Tejfölös, cseresznyés piskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 3 dl 20%-os tejföl
  • 1 közepes citrom reszelt héja és leve
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Valamint:

  • kb. 80 dkg ropogós cseresznye
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítése:

A tésztához a tojásokat kikeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd legvégül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.

Összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe simítjuk és a tetejét kirakjuk cseresznyével.

Fahéjas kristálycukrot szitálunk a tetejére, majd 180 fokon 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk