Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-pudingos szelet recept

Tejfölös-pudingos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A pudinghoz:

    • 8 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 6 evőkanál cukor

    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 18 dkg kristálycukor
    • 1/2 dl olaj
    • 1 dl víz
    • 25 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 evőkanál kakaó
    • csipet só
    • pár csepp citromlé

    A tetejére:

    • 2 nagy dobozos tejföl (90 dkg)
    • 5-6 evőkanál porcukor
    • 10 g zselatin
    • kakaópor a díszítéshez

    Elkészítése:

    A pudingport csomómentesre keverjük kevés tejjel, hozzáadjuk a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzzük sűrűsödésig, végül hagyjuk langyosra hűlni.

    A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A tojás sárgákat a cukorral habosra verjük, hozzáöntjük részletekben a vizet, majd az olajat is folyamatos keverés közben. Belekeverjük kanállal a lisztet.
    A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd mikor már habos, hozzáadjuk a citromlét és azzal még verjük 1-2 percig. A habot a keverékbe forgatjuk óvatosan, hogy ne törjön. A tészta felét egy 25*35 cm-es tepsibe öntjük, a másik felébe belekeverjük a kakaóport és rácsorgatjuk a tepsiben lévő tésztára.

    Közben a langyosra hűlt pudingból teáskanállal szaggatunk és a tészta tetejére egyenletesen rakosgatjuk. Betoljuk a sütőbe, majd 5 perc múlva 180 fokra mérsékeljük a lángot és megsütjük.

    A tejfölt elkeverjük a porcukorral. 2 dl cukros tejfölt kiveszünk, a zselatint feloldjuk benne, majd összekeverjük az egésszel és a kihűlt sütire öntjük.

    Betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Tálalás előtt a tetejét meghintjük kakaóporral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá