Tejfölös-pudingos szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tejfölös-pudingos szelet

Hozzávalók:
A pudinghoz:

  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 evőkanál cukor

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 18 dkg kristálycukor
  • 1/2 dl olaj
  • 1 dl víz
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • csipet só
  • pár csepp citromlé

A tetejére:

  • 2 nagy dobozos tejföl (90 dkg)
  • 5-6 evőkanál porcukor
  • 10 g zselatin
  • kakaópor a díszítéshez

Elkészítése:

A pudingport csomómentesre keverjük kevés tejjel, hozzáadjuk a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzzük sűrűsödésig, végül hagyjuk langyosra hűlni.

A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A tojás sárgákat a cukorral habosra verjük, hozzáöntjük részletekben a vizet, majd az olajat is folyamatos keverés közben. Belekeverjük kanállal a lisztet.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd mikor már habos, hozzáadjuk a citromlét és azzal még verjük 1-2 percig. A habot a keverékbe forgatjuk óvatosan, hogy ne törjön. A tészta felét egy 25*35 cm-es tepsibe öntjük, a másik felébe belekeverjük a kakaóport és rácsorgatjuk a tepsiben lévő tésztára.

Közben a langyosra hűlt pudingból teáskanállal szaggatunk és a tészta tetejére egyenletesen rakosgatjuk. Betoljuk a sütőbe, majd 5 perc múlva 180 fokra mérsékeljük a lángot és megsütjük.

A tejfölt elkeverjük a porcukorral. 2 dl cukros tejfölt kiveszünk, a zselatint feloldjuk benne, majd összekeverjük az egésszel és a kihűlt sütire öntjük.

Betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Tálalás előtt a tetejét meghintjük kakaóporral.