Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-pudingos sütemény recept

Tejfölös-pudingos sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Töltelékhez:

    • 0,5 l tej
    • 20 dkg cukor
    • 2 csomag puncs ízű pudingpor
    • 450 g tejföl (20%-os)
    • 0,5 dl rum

    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg margarin
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 10 dkg cukor
    • 2 ek kakaópor
    • kevés tejföl az összeállításhoz

    Elkészítése:

    A pudingporokat a tejjel és a cukorral felfőzzük, kihűtjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és a rumot. Jól kihabosítjuk.

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 cipót formázunk. Egyenként tepsi méretűre kinyújtjuk (22 x 34 cm).

    Egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, rá a tejfölös, pudingos krémet, melyet egyenletesen elsimítunk. Befedjük a másik kinyújtott lappal, és villával megszurkáljuk.

    Előmelegített, légkeveréses sütőben 170 fokon 30 perc alatt megsütjük. A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni.

    Utána hűtőben lehűtjük, és 1-2 óra múlva szépen szeletelhető.

    Készíthető más ízű pudingporral is.

    A tejfölös-pudingos sütemény kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 297 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 32 g
    Zsír: 15 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá