Tejfölös-pudingos sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Töltelékhez:

  • 0,5 l tej
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag puncs ízű pudingpor
  • 450 g tejföl (20%-os)
  • 0,5 dl rum

Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek kakaópor
  • kevés tejföl az összeállításhoz

Elkészítése:

A pudingporokat a tejjel és a cukorral felfőzzük, kihűtjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és a rumot. Jól kihabosítjuk.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 cipót formázunk. Egyenként tepsi méretűre kinyújtjuk (22 x 34 cm).

Egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, rá a tejfölös, pudingos krémet, melyet egyenletesen elsimítunk. Befedjük a másik kinyújtott lappal, és villával megszurkáljuk.

Előmelegített, légkeveréses sütőben 170 fokon 30 perc alatt megsütjük. A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Utána hűtőben lehűtjük, és 1-2 óra múlva szépen szeletelhető.

Készíthető más ízű pudingporral is.