Tejbegrízes kókuszos krémszelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg kristálycukor
- 0,8-1 dl tej
- 0,8 dl olaj
- 2 csapott ek kakaópor (cukrozatlan)
- 15 dkg liszt
- 5 dkg étkezési keményítő
- 10 g szódabikarbóna
Krémhez:
- 1 l tej
- 8 púpozott ek búzadara
- 15 dkg puha vaj
- 15 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)
- 3 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A krémhez megfőzzük a tejben a búzadarát (sűrűre), és még melegen hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Időnként megkevergetve teljesen kihűtjük. A puha vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt, és botmixerrel jól kihabosítjuk.
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat, és jól elkeverjük. A lisztet, az étkezési keményítőt összekeverjük a kakaóporral és a szódabikarbónával. Hozzáadjuk a tojásos masszához, végül óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját.
Margarinnal (vagy vajjal) kikent, liszttel beszórt tepsibe (22×36) egyengetjük a masszát, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 14-15 percig sütjük. (A sütési idő sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!)
A kihűlt tésztára kenjük a krémet egyenletesen. Az étcsokoládét az étolajjal mikróban (vagy gőz felett) felolvasztjuk, és a krém tetejére simítjuk, majd dermedésig a hűtőbe tesszük.
Tipp:
Karácsonyi desszertnek is kiváló.
A tejbegrízes kókuszos krémszelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 16 g