Tejbegrízes kókuszos krémszelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 5 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 0,8-1 dl tej
  • 0,8 dl olaj
  • 2 csapott ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 10 g szódabikarbóna

Krémhez:

  • 1 l tej
  • 8 púpozott ek búzadara
  • 15 dkg puha vaj
  • 15 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék

Tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A krémhez megfőzzük a tejben a búzadarát (sűrűre), és még melegen hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Időnként megkevergetve teljesen kihűtjük. A puha vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt, és botmixerrel jól kihabosítjuk.

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat, és jól elkeverjük. A lisztet, az étkezési keményítőt összekeverjük a kakaóporral és a szódabikarbónával. Hozzáadjuk a tojásos masszához, végül óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját.

Margarinnal (vagy vajjal) kikent, liszttel beszórt tepsibe (22×36) egyengetjük a masszát, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 14-15 percig sütjük. (A sütési idő sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!)

A kihűlt tésztára kenjük a krémet egyenletesen. Az étcsokoládét az étolajjal mikróban (vagy gőz felett) felolvasztjuk, és a krém tetejére simítjuk, majd dermedésig a hűtőbe tesszük.

Tipp:

Karácsonyi desszertnek is kiváló.