Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A krémhez megfőzzük a tejben a búzadarát (sűrűre), és még melegen hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Időnként megkevergetve teljesen kihűtjük. A puha vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt, és botmixerrel jól kihabosítjuk.
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat, és jól elkeverjük. A lisztet, az étkezési keményítőt összekeverjük a kakaóporral és a szódabikarbónával. Hozzáadjuk a tojásos masszához, végül óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját.
Margarinnal (vagy vajjal) kikent, liszttel beszórt tepsibe (22×36) egyengetjük a masszát, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 14-15 percig sütjük. (A sütési idő sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!)
A kihűlt tésztára kenjük a krémet egyenletesen. Az étcsokoládét az étolajjal mikróban (vagy gőz felett) felolvasztjuk, és a krém tetejére simítjuk, majd dermedésig a hűtőbe tesszük.
Karácsonyi desszertnek is kiváló.