Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Walesi mazsolás keksz recept

Walesi mazsolás keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 75 g puha vaj
    • 10 dkg kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 1 púpos kk őrölt fahéj
    • 30 dkg liszt
    • 2 tk sütőpor
    • 1 cs mazsola (ízlés szerint aszalt gyümölcsök is lehetnek, darabolt dió, stb)
    • rum vagy aroma
    • 1 narancs reszelt héja, én most a levét is beleöntöttem

    Elkészítése:

    Először a mazsolát áztassuk be melegített rumba vagy meleg rumaromás vízbe, hogy egy kicsit ellepje.

    A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a sót, a fahéjat, narancshéjat. Hozzákeverjük a sütőporos lisztet és a mazsoláról beleöntjük a rumot, végül beleforgatjuk a mazsolát is.

    Két kanál segítségével formáljunk halmokat sütőpapíros tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük (ez függ attól, hogy mekkora halmokat raktunk).

    Lehet bele rakni apróra vágott diót, csoki darabokat is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá