Walesi mazsolás keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 75 g puha vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 1 púpos kk őrölt fahéj
  • 30 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1 cs mazsola (ízlés szerint aszalt gyümölcsök is lehetnek, darabolt dió, stb)
  • rum vagy aroma
  • 1 narancs reszelt héja, én most a levét is beleöntöttem

Elkészítése:

Először a mazsolát áztassuk be melegített rumba vagy meleg rumaromás vízbe, hogy egy kicsit ellepje.

A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a sót, a fahéjat, narancshéjat. Hozzákeverjük a sütőporos lisztet és a mazsoláról beleöntjük a rumot, végül beleforgatjuk a mazsolát is.

Két kanál segítségével formáljunk halmokat sütőpapíros tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük (ez függ attól, hogy mekkora halmokat raktunk).

Lehet bele rakni apróra vágott diót, csoki darabokat is.