Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvalekvárral töltött mézes puszedli recept

Szilvalekvárral töltött mézes puszedli
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók

    A tésztához

    • 450 g búzaliszt
    • 350 g tönkölybúzaliszt
    • 120 g cukor
    • 3 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék
    • 250 g méz
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál víz
    • 6 evőkanál étolaj
    • 2 teáskanál szódabikarbóna
    • 1 csapott mokkáskanál só
    • 16 g vaníliás cukor

    Töltelék

    • 300 g szilvalekvár (sűrű )

    Bevonat

    • 200 g étcsokoládé
    • 6 evőkanál étolaj
    • dekor cukor

    Elkészítése

    A tojást elkeverjük a sóval, cukorral, mézzel, vízzel, olajjal és a vaníliás cukorral. Addig keverjük, amíg habos lesz.

    A lisztet összeforgatjuk a szódabikarbónával és a mézeskalács-fűszerkeverékkel, majd két részletben a tojásos alaphoz dolgozzuk. Ragadós, de jól formázható tésztát kapunk.

    A tésztát egy edénybe tesszük, folpackkal lefedjük, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük (akár egy éjszakára is pihentethető).

    A pihentetett tésztát kettévágjuk, majd a fele tésztát ismét két részre osztjuk. Erősen lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra nyújtjuk. A lapra mokkáskanálnyi kis halmokat teszünk a lekvárból, egymástól olyan távolságra, hogy a szaggató közepére kerüljenek.

    A másik tésztalapot ugyanilyen vékonyra nyújtjuk, majd a lekváros lapra helyezzük. Tetszőleges formájú kiszúróval kiszaggatjuk. A leeső tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és töltjük.

    A puszedliket sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük. 180 °C-ra előmelegített sütőben 12–15 perc alatt világosra sütjük. (Fontos: ne barnuljon meg!)

    A kihűlt puszedliket előkészítjük a csokizáshoz. A csokoládét az olajjal mikróban több rövid melegítéssel, átkeverések között felolvasztjuk.

    A puszedliket rácsra vagy hurkapálcára helyezzük, majd a csokit rákanalazzuk, hagyjuk lecsepegni. Tálcára tesszük és díszítjük dekorcukorral.

    Teljes szilárdulás után tálalhatjuk.

    A puszedlik napokig puhák maradnak.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek