Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós keksz recept

Ropogós keksz
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 160 g liszt
    • 60 g kakaópor
    • 1 tk sütőpor
    • 1/4 tk só
    • 190 g cukor
    • 60 ml olaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 vaníliás cukor

    Hempergetéshez:

    • kristálycukor és porcukor

    Elkészítés:
    A száraz anyagokat (liszt, kakaó, sütőpor, só, cukor, vaníliás cukor) összekeverjük és félrerakjuk. Egy másik tálban a tojásokat villával felverjük és az olajjal összekeverjük, végül a száraz anyagokkal összedolgozzuk. Az így elkészült masszát egy fóliába csavarva hűtőbe tesszük, hogy megszilárdulva, jól formázható legyen. (Kb 2 órára van szüksége a tésztának a hűtőben a kellő állag eléréséig.)
    Ha már jónak ítéljük meg, a masszából diónyi gombócokat formázunk, amit először kristálycukorba, majd porcukorba hempergetünk. Ezután a kis halmokat sütőpapírral bélelt tepsiben kb 10-11 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá