Red velvet keksz recept

Hozzávalók
A tésztához:
- 150 g szobahőmérsékletű sótlan vaj
- 60 g porcukor
- 1 db L-es
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 230 g liszt
- 1 tk vanília aroma
- 1 csipet só
- piros ételfesték (por, vagy gél)
Töltelékhez:
- 50 g fehér csokoládé
- 30 ml habtejszín
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot. Belekeverjük a tojásfehérjét, a vanília aromát és a sót. Ezután a lisztet alaposan beledolgozzuk, és hozzáadjuk a piros ételfestéket, amíg a tészta szép egységes színt kap. A tésztát két sütőpapír között kinyújtjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük.
A hűtött tésztát 6 mm vastagságúra nyújtjuk, és kiszúrjuk formákkal. A kekszeket 170-180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A töltelékhez a fehér csokoládét megolvasztjuk, és a habtejszínnel alaposan elkeverjük. A ganache-t hűlni hagyjuk, majd a kekszek közé töltjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »