Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Red velvet keksz recept

Red velvet keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók

    A tésztához:

    • 150 g szobahőmérsékletű sótlan vaj
    • 60 g porcukor
    • 1 db L-es  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 230 g liszt
    • 1 tk vanília aroma
    • 1 csipet só
    • piros ételfesték (por, vagy gél)

    Töltelékhez:

    • 50 g fehér csokoládé
    • 30 ml habtejszín

    Elkészítés:

    A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot. Belekeverjük a tojásfehérjét, a vanília aromát és a sót. Ezután a lisztet alaposan beledolgozzuk, és hozzáadjuk a piros ételfestéket, amíg a tészta szép egységes színt kap. A tésztát két sütőpapír között kinyújtjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük.

    A hűtött tésztát 6 mm vastagságúra nyújtjuk, és kiszúrjuk formákkal. A kekszeket 170-180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

    A töltelékhez a fehér csokoládét megolvasztjuk, és a habtejszínnel alaposan elkeverjük. A ganache-t hűlni hagyjuk, majd a kekszek közé töltjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá