Red velvet keksz recept
Hozzávalók
A tésztához:
- 150 g szobahőmérsékletű sótlan vaj
- 60 g porcukor
- 1 db L-es
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 230 g liszt
- 1 tk vanília aroma
- 1 csipet só
- piros ételfesték (por, vagy gél)
Töltelékhez:
- 50 g fehér csokoládé
- 30 ml habtejszín
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot. Belekeverjük a tojásfehérjét, a vanília aromát és a sót. Ezután a lisztet alaposan beledolgozzuk, és hozzáadjuk a piros ételfestéket, amíg a tészta szép egységes színt kap. A tésztát két sütőpapír között kinyújtjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük.
A hűtött tésztát 6 mm vastagságúra nyújtjuk, és kiszúrjuk formákkal. A kekszeket 170-180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A töltelékhez a fehér csokoládét megolvasztjuk, és a habtejszínnel alaposan elkeverjük. A ganache-t hűlni hagyjuk, majd a kekszek közé töltjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









