Red velvet keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Red velvet keksz

Hozzávalók

A tésztához:

  • 150 g szobahőmérsékletű sótlan vaj
  • 60 g porcukor
  • 1 db L-es tojásfehérje
  • 230 g liszt
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 csipet só
  • piros ételfesték (por, vagy gél)

Töltelékhez:

  • 50 g fehér csokoládé
  • 30 ml habtejszín

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot. Belekeverjük a tojásfehérjét, a vanília aromát és a sót. Ezután a lisztet alaposan beledolgozzuk, és hozzáadjuk a piros ételfestéket, amíg a tészta szép egységes színt kap. A tésztát két sütőpapír között kinyújtjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük.

A hűtött tésztát 6 mm vastagságúra nyújtjuk, és kiszúrjuk formákkal. A kekszeket 170-180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A töltelékhez a fehér csokoládét megolvasztjuk, és a habtejszínnel alaposan elkeverjük. A ganache-t hűlni hagyjuk, majd a kekszek közé töltjük.