Pecsételhető mézes keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók kb 2 gáztepsihez:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg hideg vaj
- 2,5 dkg porcukor (ennyitől nem lesz nagyon édes, ha édesebben szereted, akkor tegyél bele több cukrot)
- 2,5 dkg méz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék (helyette lehet csak fahéj is vagy más fűszer, amit szeretünk)
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk az apróra vágott vajat és jól elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is összegyúrjuk a tésztát. Ha van késes aprítónk, akkor azzal egyszerűsíthetjük a tészta összeállítását.
Becsomagolva minimum fél órára hűtőbe tesszük.
A tésztát 2-3 részre osztva, enyhén lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk és tetszőleges formával kiszaggatjuk vagy süti pecséttel megformázzuk.
Tepsire sorakoztatjuk a kekszeket és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne piruljanak meg nagyon!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »