Páros csók recept

Hozzávalók:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg porcukor
- 16 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg liszt
- 5 evőkanál baracklekvár
- 30 dkg dió
- 1,5 dl tejföl
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. Óvatosan beleforgatjuk a darált diót is. Külön tálban a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a margarint, a tojássárgákat és a tejfölt, és sima tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, majd körülbelül 2 cm átmérőjű korongokat szaggatunk ki. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, ügyelve arra, hogy legyen köztük némi távolság, mivel sütés közben nőni fognak. A tojáshabból kis halmokat rakunk a tészták tetejére, majd 170 fokra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Érdemes két adagban sütni, hogy biztosan egyenletesen süljenek.
Miután kihűltek, baracklekvárral összetapasztunk 1-1 tallért.
Jótanácsok:
- Folyamatos figyelem: A falatnyi sütemények gyorsan barnulnak, ezért figyeljünk rájuk sütés közben, nehogy megégjenek.
- Előmelegítés: Mindig előmelegített sütőben süssük őket, hogy egyenletesen barnuljanak.
- Két adagban süssük: A tészták megfelelő sülése érdekében érdemes két adagban sütni őket, így biztosan nem érnek össze majd.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »