Páros csók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg porcukor
  • 16 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg liszt
  • 5 evőkanál baracklekvár
  • 30 dkg dió
  • 1,5 dl tejföl

Elkészítése:

A tojásfehérjéket a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. Óvatosan beleforgatjuk a darált diót is. Külön tálban a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a margarint, a tojássárgákat és a tejfölt, és sima tésztát gyúrunk belőle.

A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, majd körülbelül 2 cm átmérőjű korongokat szaggatunk ki. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, ügyelve arra, hogy legyen köztük némi távolság, mivel sütés közben nőni fognak. A tojáshabból kis halmokat rakunk a tészták tetejére, majd 170 fokra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Érdemes két adagban sütni, hogy biztosan egyenletesen süljenek.

Miután kihűltek, baracklekvárral összetapasztunk 1-1 tallért.

Jótanácsok:

  1. Folyamatos figyelem: A falatnyi sütemények gyorsan barnulnak, ezért figyeljünk rájuk sütés közben, nehogy megégjenek.
  2. Előmelegítés: Mindig előmelegített sütőben süssük őket, hogy egyenletesen barnuljanak.
  3. Két adagban süssük: A tészták megfelelő sülése érdekében érdemes két adagban sütni őket, így biztosan nem érnek össze majd.