Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. Óvatosan beleforgatjuk a darált diót is. Külön tálban a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a margarint, a tojássárgákat és a tejfölt, és sima tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, majd körülbelül 2 cm átmérőjű korongokat szaggatunk ki. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, ügyelve arra, hogy legyen köztük némi távolság, mivel sütés közben nőni fognak. A tojáshabból kis halmokat rakunk a tészták tetejére, majd 170 fokra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Érdemes két adagban sütni, hogy biztosan egyenletesen süljenek.
Miután kihűltek, baracklekvárral összetapasztunk 1-1 tallért.
Jótanácsok: