Mézes-vaníliás keksz recept

Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál méz
- 20 g vaníliás cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg vaj (vagy margarin)
A szóráshoz:
- 5 dkg kristálycukor
A bevonathoz:
- 10 dkg csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
Hozzávalók:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára pihenni. Amikor kihűlt, lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk a kívánt formákat. A kekszeket sütőpapírral fedett tepsire helyezzük, majd megszórjuk nagy szemű cukorral. 200 °C-ra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Közben a csokoládét étolajjal együtt mikróban felolvasztjuk. Miután a kekszek kihűltek, egyik felüket a felolvasztott csokiba mártjuk, majd rácsra helyezzük őket, hogy a csokoládé szépen megszilárduljon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »