Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-vaníliás keksz recept

Mézes-vaníliás keksz
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg finomliszt
    • 15 dkg porcukor
    • 1 evőkanál méz
    • 20 g vaníliás cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 25 dkg vaj (vagy margarin)

    A szóráshoz:

    • 5 dkg kristálycukor

    A bevonathoz:

    • 10 dkg csokoládé
    • 1 evőkanál étolaj

    Hozzávalók:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára pihenni. Amikor kihűlt, lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk a kívánt formákat. A kekszeket sütőpapírral fedett tepsire helyezzük, majd megszórjuk nagy szemű cukorral. 200 °C-ra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt aranyszínűre sütjük.

    Közben a csokoládét étolajjal együtt mikróban felolvasztjuk. Miután a kekszek kihűltek, egyik felüket a felolvasztott csokiba mártjuk, majd rácsra helyezzük őket, hogy a csokoládé szépen megszilárduljon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá