Mézes-vaníliás keksz recept
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál méz
- 20 g vaníliás cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 25 dkg vaj (vagy margarin)
A szóráshoz:
- 5 dkg kristálycukor
A bevonathoz:
- 10 dkg csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
Hozzávalók:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára pihenni. Amikor kihűlt, lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk a kívánt formákat. A kekszeket sütőpapírral fedett tepsire helyezzük, majd megszórjuk nagy szemű cukorral. 200 °C-ra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Közben a csokoládét étolajjal együtt mikróban felolvasztjuk. Miután a kekszek kihűltek, egyik felüket a felolvasztott csokiba mártjuk, majd rácsra helyezzük őket, hogy a csokoládé szépen megszilárduljon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









