Mézes-vaníliás keksz

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 evőkanál méz
  • 20 g vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)

A szóráshoz:

  • 5 dkg kristálycukor

A bevonathoz:

  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Hozzávalók:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára pihenni. Amikor kihűlt, lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk a kívánt formákat. A kekszeket sütőpapírral fedett tepsire helyezzük, majd megszórjuk nagy szemű cukorral. 200 °C-ra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Közben a csokoládét étolajjal együtt mikróban felolvasztjuk. Miután a kekszek kihűltek, egyik felüket a felolvasztott csokiba mártjuk, majd rácsra helyezzük őket, hogy a csokoládé szépen megszilárduljon.