Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kinder bueno linzer recept

Kinder bueno linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    Töltelék:

    • 30 dkg fehér csokoládé
    • 1,5 dl habtejszín
    • 1 evőkanál mogyorókrém

    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 20 dkg vaj
    • 5 dkg darált mogyoró
    • 10 dkg porcukor
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltéshez:

    • mogyorókrém
    • aprított mogyoró

    Elkészítése:

    Töltelék:

    A csokit és a tejszínt alacsony lángon addig melegítjük, amíg homogén nem lesz. Ezután hozzákeverjük a mogyorókrémet és egyneművé dolgozzuk. A kész ganachet szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni és dermedni.

    Tészta:

    A lisztet, porcukrot, sót jól elmorzsoljuk a puha vajjal, majd hozzáadjuk a mogyorót és a tojássárgáját is. Alaposan összegyúrjuk gyors mozdulatokkal a tésztát.

    enyhén lisztezett felületen kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk.

    A sütőt 180 fokra (alsó-felső sütés) előmelegítjük. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 8–10 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve még puhák lesznek, kihűlés közben keményednek meg.

    Összeállítás:

    A ganachet néhány perc alatt habosra keverjük, majd (csillagcsöves) habzsákba töltjük. A lyuk nélküli kekszekre rózsákat nyomunk belőle, ráhelyezzük a lyukas kekszeket, majd a közepüket mogyorókrémmel töltjük meg. Ízlés szerint a mogyorókrémbe nyomkodhatunk durvára vágott mogyorót is.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek