Kinder bueno linzer

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Töltelék:

  • 30 dkg fehér csokoládé
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 evőkanál mogyorókrém

Tészta:

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg darált mogyoró
  • 10 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 tojássárgája

Töltéshez:

  • mogyorókrém
  • aprított mogyoró

Elkészítése:

Töltelék:

A csokit és a tejszínt alacsony lángon addig melegítjük, amíg homogén nem lesz. Ezután hozzákeverjük a mogyorókrémet és egyneművé dolgozzuk. A kész ganachet szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni és dermedni.

Tészta:

A lisztet, porcukrot, sót jól elmorzsoljuk a puha vajjal, majd hozzáadjuk a mogyorót és a tojássárgáját is. Alaposan összegyúrjuk gyors mozdulatokkal a tésztát.

enyhén lisztezett felületen kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk.

A sütőt 180 fokra (alsó-felső sütés) előmelegítjük. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 8–10 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve még puhák lesznek, kihűlés közben keményednek meg.

Összeállítás:

A ganachet néhány perc alatt habosra keverjük, majd (csillagcsöves) habzsákba töltjük. A lyuk nélküli kekszekre rózsákat nyomunk belőle, ráhelyezzük a lyukas kekszeket, majd a közepüket mogyorókrémmel töltjük meg. Ízlés szerint a mogyorókrémbe nyomkodhatunk durvára vágott mogyorót is.