Hozzávalók:
Töltelék:
Tészta:
Töltéshez:
Elkészítése:
A csokit és a tejszínt alacsony lángon addig melegítjük, amíg homogén nem lesz. Ezután hozzákeverjük a mogyorókrémet és egyneművé dolgozzuk. A kész ganachet szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni és dermedni.
A lisztet, porcukrot, sót jól elmorzsoljuk a puha vajjal, majd hozzáadjuk a mogyorót és a tojássárgáját is. Alaposan összegyúrjuk gyors mozdulatokkal a tésztát.
enyhén lisztezett felületen kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk.
A sütőt 180 fokra (alsó-felső sütés) előmelegítjük. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 8–10 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve még puhák lesznek, kihűlés közben keményednek meg.
A ganachet néhány perc alatt habosra keverjük, majd (csillagcsöves) habzsákba töltjük. A lyuk nélküli kekszekre rózsákat nyomunk belőle, ráhelyezzük a lyukas kekszeket, majd a közepüket mogyorókrémmel töltjük meg. Ízlés szerint a mogyorókrémbe nyomkodhatunk durvára vágott mogyorót is.