Kakaós puszedli recept

Hozzávalók:
- 10 dkg vaj (puha)
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg porcukor (a forgatáshoz)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg finomliszt
Elkészítése:
A vajat keverjük krémesre a 20 dkg cukorral, a tojásokkal illetve a sóval.
A lisztet a sütőporral, a kakaóporral és a vaníliás cukorral keverjük össze, majd a vajas masszához. Tegyük 1 órára a hűtőbe.
Formázzunk ping-pong labda méretű golyókat a masszábó, majd forgassuk meg a maradék porcukorban és rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire. Egy tepsibe egyszerre csak 9 db-ot tegyünk.
NEM SZABAD A GOLYÓKAT LENYOMNI!
Előmelegített sütőben megsütjük 180 fokon. Az alját nézzük, mert a tetejének kicsit puhának kell lenni. Ha az alja már nem puha, akkor jó.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Zárható dobozba rakjuk, 3-5 nap múlva lesz igazán jó.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »