Kakaós puszedli recept
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj (puha)
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg porcukor (a forgatáshoz)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg finomliszt
Elkészítése:
A vajat keverjük krémesre a 20 dkg cukorral, a tojásokkal illetve a sóval.
A lisztet a sütőporral, a kakaóporral és a vaníliás cukorral keverjük össze, majd a vajas masszához. Tegyük 1 órára a hűtőbe.
Formázzunk ping-pong labda méretű golyókat a masszábó, majd forgassuk meg a maradék porcukorban és rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire. Egy tepsibe egyszerre csak 9 db-ot tegyünk.
NEM SZABAD A GOLYÓKAT LENYOMNI!
Előmelegített sütőben megsütjük 180 fokon. Az alját nézzük, mert a tetejének kicsit puhának kell lenni. Ha az alja már nem puha, akkor jó.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Zárható dobozba rakjuk, 3-5 nap múlva lesz igazán jó.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









