Csokis repedt kekszek recept
Hozzávalók:
- 17 dkg csokoládé
- 10 dkg vaj
- ½ csésze cukor ( csésze= 3dl )
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1,5 csésze liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 3/4 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál só
- porcukor a hempergetéshez
Elkészítése:
A csokoládét a vajjal egy edényben összeolvasztjuk, majd félretesszük kicsit hűlni. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, belerakjuk a vaníliás cukrot és a langyosra hűlt csokoládékrémet, simára dolgozzuk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóval és a sóval, majd a csokis krémhez adjuk. Alaposan összekeverjük. A masszát másfél órára a hűtőbe rakjuk dermedni.
A sütőt 185 °C-ra előmelegítjük, két tepsire sütőpapírt teszünk.
A tésztából kis golyókat formálunk, meghempergetjük a porcukorban és tepsire rakjuk őket nem túl közel egymáshoz. 12 perc alatt készre sütjük.
Amikor letelik a 12 perc, még nagyon puhácskák az igen látványos kekszek, de ahogy hűlnek, a szélük megszilárdul, és lehet tálra rakosgatni őket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »










