Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Boszorkánypogácsa recept

Boszorkánypogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 dkg dió (apróra darabolva)
    • 1/2 citrom
    • 12,5 dkg margarin (krémmargarin, pl. Rama)
    • 7,5 dkg porcukor
    • 22,5 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje a kenéshez
    • kb. 5 dkg lekvár

    Elkészítése:

    A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Belereszeljük a citrom héját, végül hozzákeverjük a lisztet, hogy jól formálható, nem túl ragacsos tésztát kapjunk. A tésztából kis karikákat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Mindegyik közepét benyomjuk a tepsiig, vigyázva, hogy a tészta ne lyukadjon át.

    Egy tojásfehérjét villával kissé felverünk, majd a kis korongokat körbekenjük vele, és darált dióval megszórjuk. A sütiket 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kihűltek, mindegyik mélyedésbe egy kis adag baracklekvárt teszünk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá