Boszorkánypogácsa recept
Elkészítése:
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Belereszeljük a citrom héját, végül hozzákeverjük a lisztet, hogy jól formálható, nem túl ragacsos tésztát kapjunk. A tésztából kis karikákat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Mindegyik közepét benyomjuk a tepsiig, vigyázva, hogy a tészta ne lyukadjon át.
Egy tojásfehérjét villával kissé felverünk, majd a kis korongokat körbekenjük vele, és darált dióval megszórjuk. A sütiket 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kihűltek, mindegyik mélyedésbe egy kis adag baracklekvárt teszünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










