Boszorkánypogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 dkg dió (apróra darabolva)
  • 1/2 citrom
  • 12,5 dkg margarin (krémmargarin, pl. Rama)
  • 7,5 dkg porcukor
  • 22,5 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 tojásfehérje a kenéshez
  • kb. 5 dkg lekvár

Elkészítése:

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Belereszeljük a citrom héját, végül hozzákeverjük a lisztet, hogy jól formálható, nem túl ragacsos tésztát kapjunk. A tésztából kis karikákat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Mindegyik közepét benyomjuk a tepsiig, vigyázva, hogy a tészta ne lyukadjon át.

Egy tojásfehérjét villával kissé felverünk, majd a kis korongokat körbekenjük vele, és darált dióval megszórjuk. A sütiket 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kihűltek, mindegyik mélyedésbe egy kis adag baracklekvárt teszünk.