Tátra krémes recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 2.5 dl víz
- 15 dkg margarin
- 15 dkg liszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A vaníliás krémhez:
- 1 liter tej
- 2 csomag tejszín ízű/ vagy vaníliás pudingpor
- 5-6 ek cukor
- 1 csomag zselatin
- 1 ek étkezési keményítő
- 25 dkg margarin
- 15 dkg cukor
A habhoz:
- 5 dl habmester
- cukor
- 2 csomag habfixáló
Elkészítése:
A tésztához a vizet a margarinnal felforraljuk, 15 dkg lisztet belekeverünk, hűlni hagyjuk, majd egyesével, beleütjük a tojásokat, és robotgéppel, jól elkeverjük.
Tepsi alján, sütőpapíron két adagban egyenletesen elkenjük a tésztát, és előmelegített, 180 fokos sütőben szép világosra sütjük (kb. 20-25 perc). Sütés közben ne nyitogassuk a sütőt, csak a vége felé. Amikor kivesszük, rácsra tesszük.
A krémhez a vaníliás cukorral a tejet felforraljuk. Egy kevés tejben összekeverjük a pudingport a zselatinnal, majd a felforralt tejbe öntjük és megfőzzük.
Amíg hűl, addig a margarint kikavarjuk a cukorral, a pudingkrémet kihűtjük, majd a vajkrémhez keverjük és az egyik lapra egyenletesen rákenjük.
A habot ízlés szerint cukorral és a habfixálókkal keményre verjük, és a vaníliás krém tetejére halmozzuk.
A másik tésztalappal befedjük a süteményt.
Én a tetejét csokoládéval bevonom, a csúcsokra porcukrot szórok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »