Tátra krémes recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2.5 dl víz
- 15 dkg margarin
- 15 dkg liszt
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A vaníliás krémhez:
- 1 liter tej
- 2 csomag tejszín ízű/ vagy vaníliás pudingpor
- 5-6 ek cukor
- 1 csomag zselatin
- 1 ek étkezési keményítő
- 25 dkg margarin
- 15 dkg cukor
A habhoz:
- 5 dl habmester
- cukor
- 2 csomag habfixáló
Elkészítése:
A tésztához a vizet a margarinnal felforraljuk, 15 dkg lisztet belekeverünk, hűlni hagyjuk, majd egyesével, beleütjük a tojásokat, és robotgéppel, jól elkeverjük.
Tepsi alján, sütőpapíron két adagban egyenletesen elkenjük a tésztát, és előmelegített, 180 fokos sütőben szép világosra sütjük (kb. 20-25 perc). Sütés közben ne nyitogassuk a sütőt, csak a vége felé. Amikor kivesszük, rácsra tesszük.
A krémhez a vaníliás cukorral a tejet felforraljuk. Egy kevés tejben összekeverjük a pudingport a zselatinnal, majd a felforralt tejbe öntjük és megfőzzük.
Amíg hűl, addig a margarint kikavarjuk a cukorral, a pudingkrémet kihűtjük, majd a vajkrémhez keverjük és az egyik lapra egyenletesen rákenjük.
A habot ízlés szerint cukorral és a habfixálókkal keményre verjük, és a vaníliás krém tetejére halmozzuk.
A másik tésztalappal befedjük a süteményt.
Én a tetejét csokoládéval bevonom, a csúcsokra porcukrot szórok.