Szuflé recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 18 dkg étcsokoládé (minimum 60 % kakaótartalmú)
- 5 dkg vaj (+ kevés a formák kikenéséhez)
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg finomliszt (puha belsőhöz csökkenthető 5 dkg-ra)
- csipet só
- porcukor (vagy cukrozatlan kakaópor)
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra alsó-felső sütéssel. Vajazzuk ki a szufléformákat és szórjuk meg egyenletesen kakaóporral vagy porcukorral. Ez megakadályozza, hogy beleragadjon.
A vajat és az étcsokoládét gőz fölött olvasszuk össze, majd hűtsük langyosra.
Válasszuk szét a tojásokat: a fehérjét tegyük egy nagyobb, tiszta tálba. A sárgáját pedig a csokis-vajas keverékhez egyenként, majd szitáljuk bele a lisztet és keverjük homogénre az egészet.
A tojásfehérjéhez adjunk egy csipet sót és kezdjük el felverni robotgéppel. Amikor már kezd habosodni, akkor fokozatosan adagoljuk hozzá a porcukrot (kb 1-2 evőkanálnyi, opcionális) és verjük kemény habbá.
A felvert tojáshab 1/3 részét keverjük el határozott mozdulatokkal a csokis alapban (ez fellazítja). A maradék habot óvatosan forgassuk bele spatulával, hogy ne törjön össze, ettől lesz könnyű a szuflé.
Töltsük a masszát a formák 3/4 részéig (sütés közben szépen feljön). Süssük kb 10-12 percig az előmelegített sütőben.
10 perc: lágy, folyós belső (lávaszerű)
12 perc: enyhén krémes belső
Langyosan fordítsuk ki a formából és tálaljuk porcukorral megszórva, vagy vanília fagylalttal-tejszínhabbal és gyümölcsökkel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »