Szórt túrós sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 200g liszt
- 50g búzadara
- 200g porcukor
- 1/2 tasak sütőpor
- csipetnyi só
- 500g tehéntúró
- mazsola ízlés szerint
- 1kk vanília esszencia (elhagyható)
- 1citrom reszelt héja és leve
- 100g vaj vagy margarin
Elkészítése:
Kimérjük a sütemény hozzávalóit. Egy 24cm-es nem kapcsos tortaformát kikenünk a margarin felével.
A margarin másik felét felolvasszuk. A sütőt előmelegítjük.
A szárazanyagokat, tehát lisztet, búzadarát, cukrot, sütőport, sót, jól összekeverjük. Külön a túrót a mazsolával , a citrom reszelt héjával és levével szintén jól elkeverjük.
A tojásokat a tejjel felverjük. A kikent formába a lisztes keverék felét beleszórjuk, erre a túrókrémet kanállal csomókba rakjuk, majd a liszteskeverék másik felét is egyenletesen elosztva rászórjuk. Tetejére a tojásos keveréket öntjük és végül az olvasztott margarint rákanalazzuk.
180 fokon kb 50 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Ez a recept a ,,Lusta asszony túrósa” néven is ismert. Nagyon egszerű, gyorsan összedobható, finom sütemény.
Én csak 150g cukrot teszek, mert a mazsola is édes.