Szórt túrós sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 200g liszt
  • 50g búzadara
  • 200g porcukor
  • 1/2 tasak sütőpor
  • csipetnyi só
  • 500g tehéntúró
  • mazsola ízlés szerint
  • 1kk vanília esszencia (elhagyható)
  • 1citrom reszelt héja és leve
  • 100g vaj vagy margarin

Elkészítése:

Kimérjük a sütemény hozzávalóit. Egy 24cm-es nem kapcsos tortaformát kikenünk a margarin felével.

A margarin másik felét felolvasszuk. A sütőt előmelegítjük.

A szárazanyagokat, tehát lisztet, búzadarát, cukrot, sütőport, sót, jól összekeverjük. Külön a túrót a mazsolával , a citrom reszelt héjával és levével szintén jól elkeverjük.

A tojásokat a tejjel felverjük. A kikent formába a lisztes keverék felét beleszórjuk, erre a túrókrémet kanállal csomókba rakjuk, majd a liszteskeverék másik felét is egyenletesen elosztva rászórjuk. Tetejére a tojásos keveréket öntjük és végül az olvasztott margarint rákanalazzuk.

180 fokon kb 50 perc alatt megsütjük.

Tipp:

Ez a recept a ,,Lusta asszony túrósa” néven is ismert. Nagyon egszerű, gyorsan összedobható, finom sütemény.
Én csak 150g cukrot teszek, mert a mazsola is édes.