Hozzávalók:
Elkészítése:
Kimérjük a sütemény hozzávalóit. Egy 24cm-es nem kapcsos tortaformát kikenünk a margarin felével.
A margarin másik felét felolvasszuk. A sütőt előmelegítjük.
A szárazanyagokat, tehát lisztet, búzadarát, cukrot, sütőport, sót, jól összekeverjük. Külön a túrót a mazsolával , a citrom reszelt héjával és levével szintén jól elkeverjük.
A tojásokat a tejjel felverjük. A kikent formába a lisztes keverék felét beleszórjuk, erre a túrókrémet kanállal csomókba rakjuk, majd a liszteskeverék másik felét is egyenletesen elosztva rászórjuk. Tetejére a tojásos keveréket öntjük és végül az olvasztott margarint rákanalazzuk.
180 fokon kb 50 perc alatt megsütjük.
Ez a recept a ,,Lusta asszony túrósa” néven is ismert. Nagyon egszerű, gyorsan összedobható, finom sütemény.
Én csak 150g cukrot teszek, mert a mazsola is édes.