Szőlős-áfonyás rácsos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 55 dkg liszt
- 25 dkg puha margarin
- 1 cs sütőpor
- 1 kk gyömbérpor
- 2 nagy citrom reszelt héja és leve
- 1 csipet só
- 15 dkg kristálycukor
- 2 vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 5-10 dkg darált dió
- 3 fürt vörös szőlő
- 10-15 dkg áfonya
- 15 dkg cukor
- 2 ek zselatinpor
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A szőlőt és az áfonyát megmossuk, apróra vagdaljuk, egy lábasba beletesszük és mint a lekvárt, állandó kevergetés mellett 15 dkg cukorral és a 2 ek zselatinporral felfőzzük, kihűtjük.
A tésztához a puha margarint a liszttel, sütőporral, vaníliás cukorral, gyömbérrel, csipet sóval elmorzsoljuk, majd beletesszük a citromhéjat és levet, a kristálycukrot, valamint a 3 tojás sárgáját. Összegyúrjuk, míg el nem válik a tál falától. Nagyon puha, könnyen kezelhető tésztát kapunk.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk 15 dkg porcukorral, csipet sóval.
A tésztából 1/3 részt félrerakunk, majd a megmaradt részt a lisztezett deszkára tesszük, és egy magasabb falú kivajazott, kilisztezett tepsink méretének megfelelő nagyságúra kinyújtjuk, belefektetjük.
Ráhalmozzuk a kihűlt gyümölcszselét, tetejére kanalazzuk a habot, dióval meghintjük, majd a félretett tésztából berácsozzuk a tetejét. Ha maradt még egy kevés a gyümölcszseléből, foltokban a rács tetejére csorgatjuk.
40 perc alatt megsütjük.
Nagyon omlós, ezért kihűtve jobban szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »