Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szőlős-áfonyás rácsos recept

Szőlős-áfonyás rácsos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 55 dkg liszt
    • 25 dkg puha margarin
    • 1 cs sütőpor
    • 1 kk gyömbérpor
    • 2 nagy citrom reszelt héja és leve
    • 1 csipet só
    • 15 dkg kristálycukor
    • 2 vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 5-10 dkg darált dió
    • 3 fürt vörös szőlő
    • 10-15 dkg áfonya
    • 15 dkg cukor
    • 2 ek zselatinpor

    Elkészítése:

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

    A szőlőt és az áfonyát megmossuk, apróra vagdaljuk, egy lábasba beletesszük és mint a lekvárt, állandó kevergetés mellett 15 dkg cukorral és a 2 ek zselatinporral felfőzzük, kihűtjük.

    A tésztához a puha margarint a liszttel, sütőporral, vaníliás cukorral, gyömbérrel, csipet sóval elmorzsoljuk, majd beletesszük a citromhéjat és levet, a kristálycukrot, valamint a 3 tojás sárgáját. Összegyúrjuk, míg el nem válik a tál falától. Nagyon puha, könnyen kezelhető tésztát kapunk.

    A tojásfehérjékből kemény habot verünk 15 dkg porcukorral, csipet sóval.

    A tésztából 1/3 részt félrerakunk, majd a megmaradt részt a lisztezett deszkára tesszük, és egy magasabb falú kivajazott, kilisztezett tepsink méretének megfelelő nagyságúra kinyújtjuk, belefektetjük.
    Ráhalmozzuk a kihűlt gyümölcszselét, tetejére kanalazzuk a habot, dióval meghintjük, majd a félretett tésztából berácsozzuk a tetejét. Ha maradt még egy kevés a gyümölcszseléből, foltokban a rács tetejére csorgatjuk.

    40 perc alatt megsütjük.
    Nagyon omlós, ezért kihűtve jobban szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá