Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A szőlőt és az áfonyát megmossuk, apróra vagdaljuk, egy lábasba beletesszük és mint a lekvárt, állandó kevergetés mellett 15 dkg cukorral és a 2 ek zselatinporral felfőzzük, kihűtjük.
A tésztához a puha margarint a liszttel, sütőporral, vaníliás cukorral, gyömbérrel, csipet sóval elmorzsoljuk, majd beletesszük a citromhéjat és levet, a kristálycukrot, valamint a 3 tojás sárgáját. Összegyúrjuk, míg el nem válik a tál falától. Nagyon puha, könnyen kezelhető tésztát kapunk.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk 15 dkg porcukorral, csipet sóval.
A tésztából 1/3 részt félrerakunk, majd a megmaradt részt a lisztezett deszkára tesszük, és egy magasabb falú kivajazott, kilisztezett tepsink méretének megfelelő nagyságúra kinyújtjuk, belefektetjük.
Ráhalmozzuk a kihűlt gyümölcszselét, tetejére kanalazzuk a habot, dióval meghintjük, majd a félretett tésztából berácsozzuk a tetejét. Ha maradt még egy kevés a gyümölcszseléből, foltokban a rács tetejére csorgatjuk.
40 perc alatt megsütjük.
Nagyon omlós, ezért kihűtve jobban szeletelhető.